Profiel

 

Optend bestaat uit drs. Jaco de Rapper (directeur) en Danique Kamp, MA. Daarnaast werken we bij Optend samen met freelance medewerk(st)ers die vanuit hun specifieke deskundigheid en ervaring een bijdrage leveren aan een optimaal resultaat. Een jurist, bedrijfsarts, communicatiedeskundige, mediator, notaris en psychiater maken deel uit van ons team.

Danique Kamp, MA (1989) is in 2012 afgestudeerd in Arts Management aan de Open University in Londen. Voorafgaand aan deze internationale master heeft Danique een bachelor in Event Management afgerond aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Zowel tijdens haar bachelor als haar master heeft Danique kennis en vaardigheden ontwikkeld op het gebied van projectmanagement, marketing, creativiteit en innovatie, strategieontwikkeling en onderzoek. Zij heeft tijdens haar studie veel aandacht besteed aan casuïstiek. Hierdoor is Danique in staat de theorie in optimale zin eigen te maken en om te buigen naar bruikbare concepten voor de praktijk.

Tijdens haar master heeft Danique onderzoek gedaan naar de toepassing van de succesfactoren van games binnen organisaties binnen de creatieve industrie. Deze afstudeerthesis is beloond met een voordracht voor de HKU-Award 2012. Op dit moment ondersteunt Danique Jaco de Rapper bij het ontwerpen en uitvoeren van diverse verandertrajecten. 

(Fotograaf: Felipe Pipi)

Drs. Jaco de Rapper (1963) is gedragswetenschapper, organisatie andragoog en systeemtherapeut. Hij is vanaf 2004 directeur (DGA) van Optend b.v. Van 1990 tot 2004 heeft hij in het HBO gewerkt als docent en manager. Hij begeleidt al jaren organisaties in verandering, conrete innovatie en duurzaamheid zowel inhoudelijk als procesmatig. Daarnaast verzorgt Jaco de Rapper trainingen en coachingen voor individuen, groepen en organisaties. Hij is in Nederland één van de verspreiders van de Contextuele Benadering, het gedachtegoed van wijlen prof. Nagy  in bedrijfsleven, onderwijs, hulp- en dienstverlening. Bestuurlijke ervaring heeft hij opgedaan als voorzitter van het bestuur van de Stichting Jongeren en Seksualiteit. 

Zijn meerzijdige partijdigheid, scherp analytisch vermogen en communicatieve vaardigheden maken hem tot veelgevraagd  (Fotograaf: Sjaak Ramakers)                                inleider, adviseur, coach, trainer en begeleider in complexe 
                                                         situaties. Onder zijn redactie verschenen twee bundels in Contextueel perspectief l (2007) en ll (2009). In mei 2013 verschijnt samen met co-auteur Birgitta van Loon zijn boek: "Dat is het, een leuk leven! In 10 stappen je Persoonlijk Businessplan".